Podcast: Avsnitt #11 – Low Glycogen training med Niklas Psilander

Nu är det dags för podcast igen där vi Snackar om Idrott! Denna gången har vi haft äran att sätta oss ner med Niklas Psilander, forskare och laboratorieansvarig av LTIV-labbet vid Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Niklas disputerade vid GIH och Karolinska Institutet under slutet av förra året. Niklas avhandling handlade om hur man ska träna för att optimera den muskulära uthålligheten. Avhandlingen (The effect of different exercise regimens on mitochondrial biogenesis and performance) innefattar fem olika studier och vi bjöd in Niklas för att ställa frågor kring en av studierna som handlar om träning med tömda glykogendepåer. Studien heter Exercise with low glycogen increases PGC-1a gene expression in human skeletal muscle (Psilander, N. Frank, P. Flockhart, M. & Sahlin, K. 2013).

Vi hoppas att ni skall finna detta avsnitt intressant då det bjuds på många bra tips hur träning med tömda glykogendepåer kan gå till i praktiken samt vilka som kan ha användning av detta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *